View Full Version: Pinjaman Peribadi Maybank Untuk Semua!

.: KPPSIM / S.I.C Malaysia ~ No. Pendaftaran R.O.S : 2117-09-PPG :. > Jualan @ S.I.C [Bukan Automotif] > Pinjaman Peribadi Maybank Untuk Semua!


Title: Pinjaman Peribadi Maybank Untuk Semua!
Description: InsyaAllah,semua layak memohon!!


bird - December 18, 2010 02:09 PM (GMT)
Salam semua,minta MOD LOCK topik nie,berkenaan pinjaman peribadi sila hubungi pihak maybank terdekat,sekian terima kasih.


acaiWDP - December 18, 2010 02:30 PM (GMT)
gaji minima swasta layak memohon?

BCS MELAKA - December 18, 2010 03:30 PM (GMT)
macam best jer nie...
bole buat loan kawen ni...

Borhan77 - December 18, 2010 03:30 PM (GMT)
3 User(s) are reading this topic (0 Guests and 12 Anonymous Users)
2 Members: BCS MELAKA, sonick88


apa lagi bob... :D :D

bird - December 18, 2010 03:35 PM (GMT)
kepada kawan2 yang berminat,boleh terus msg atau hubungi saya yea,kepada yang berniaga juga layak memohon.

nax_xa - December 22, 2010 02:34 PM (GMT)
kalau yang senaraihitam boleh memohon gak ke? saye ada sms.. n kalau payment kurang cantik leh memohon tak? <_<

Din's FUN CLUB - December 22, 2010 02:37 PM (GMT)
mbb bese nk basic kasar...
cm x caye la plak kalo senang2 mbb wat loan cmni..

bird - December 24, 2010 01:17 AM (GMT)
QUOTE (Din's FUN CLUB @ Dec 22 2010, 10:37 PM)
mbb bese nk basic kasar...
cm x caye la plak kalo senang2 mbb wat loan cmni..

cam tak percaya kan,tapi itulah hakikatnya,mbb memang nak gaji kasar,kalau ada part time or side income lain boleh campurkan sekali.

tet - December 24, 2010 02:21 AM (GMT)
yg paling penting nak tanya: brapa interest rate?

ekudz - December 24, 2010 01:22 PM (GMT)
bird.. u ni keje maybank ke atau tolong keje maybank ..
ni promotion mbb baru ke?

yuzycun - December 26, 2010 01:52 PM (GMT)
aku pun takut gak nie.nak buat tapi takut...mmmm.

aruz - December 31, 2010 09:01 AM (GMT)
QUOTE (yuzycun @ Dec 26 2010, 09:52 PM)
aku pun takut gak nie.nak buat tapi takut...mmmm.

kalau blacklist camner???boleh ke??? :rolleyes:

bird - January 2, 2011 04:30 AM (GMT)
QUOTE (ekudz @ Dec 24 2010, 09:22 PM)
bird.. u ni keje maybank ke atau tolong keje maybank ..
ni promotion mbb baru ke?

salam semua,sori saya minggu lepas sgt buzy,tak sempat bukak internet pon,saya memang keje maybank,n nie memang promosi terbaru maybank untuk personal loan,boleh tengok dekat maybank2u jugak,samua proses hanya melalui email dan fax sahaja,untuk semua pertanyaan lanjut boleh hubungi atau sms saya,thanx yaa ;)

nax_xa - January 5, 2011 01:35 AM (GMT)
bro, if adik umur 19, keje dgn econsave (basic rendah je) nama clear, leh wat loan?

zulhairime86 - January 5, 2011 11:53 AM (GMT)
mcm CIMB jugak ni,,,,, :rolleyes: untk yg gaji bwah 1000

acesecure - January 5, 2011 12:33 PM (GMT)
minimum gaji 2.5k daaa..... huhuhu.. cimb wat 1.5k jer..

zulhairime86 - January 5, 2011 02:35 PM (GMT)
QUOTE (acesecure @ Jan 5 2011, 08:33 PM)
minimum gaji 2.5k daaa..... huhuhu.. cimb wat 1.5k jer..

CIMB 800 boleh dh pinjam

acesecure - January 5, 2011 03:58 PM (GMT)
800 biasenyer ntuk pekerja tetap@kerajaan. kalau swasta@GLC paling kurang 1.5k dan keje kena setahun@lebih la.. kalau tak mmg tak yah mimpi lulus laa.. aku dah try 2 kali kat CIMB mmg rejek walau mintak tlg membe kat bank. huhuhuuu.. mane ku mau cr duit yer... RHB Easy lg best, sbb nama aku clear dari loan trus ddiorang rejek. ade ke patut...

4G67 - January 6, 2011 12:33 AM (GMT)
salam tuan tanah....

cuba letakkan syarat² untuk nak wat loan ni.....
senang skit kita semua nak rancang dulu....
apa dokumen yang diperlukan....
apa² lagi info yang lebih berkaitan ngan loan ni.....



p/s : mcm berminat jer....




DeniyelWHL - January 7, 2011 08:51 AM (GMT)
aku tolong tuan tanah la...boleh yer.. nie aku copy dari maybank2u je...x ubah ape2

Maybank Personal Loan
Live a Brighter Life with Maybank Personal Loan. A Personal Loan that earns you TreatsPoints with every Ringgit approved!

• Hassle Free
• No Guarantor or Collaterals required

Features

* Fixed monthly instalment
* Loan Amount:
• Minimum loan amount RM5,000
• Maximum loan amount RM100,000
* Tenure:
• Minimum tenure 1 year
• Maximum tenure 6 years
* Interest Rates:
• Loan amount RM5,000 to RM20,000 (11% per annum fixed rate)
• Loan amount RM20,001 to RM50,000 (10% per annum fixed rate)
• Loan amount RM50,001 to RM100,000 (9% per annum fixed rate)

Benefits

* Monthly repayment as low as RM115.28* per month
* Earn TreatsPoints for every Ringgit Approved
* No documents stamping
* No processing fee
* Fast Approval

View the Maybank Personal Loan monthly repayment table
Who can apply?

*
Individual Malaysian Citizen aged between 21 to 60 years old
*
Minimum income of RM30,000 per annum

Documents Required

* Application form together with:
Copy of NRIC (both sides)
Latest BE form with official tax receipt
Latest 2 months' salary slips
Latest 3 months' savings account activity/current account statements
* If you are self-employed:
Copies of Business Registration
Latest 3 months' Bank Statements

Fees & Charges

* No processing Fees or stamping fees
* Late payment Charges:- 1%p.a on the amount in arrears, calculated from overdue date till date of full monthly payment
* Early settlement fees:- RM200 or a sum equivalent to 3% of the outstanding balance of the loan whichever is higher, only is settled within first half of the tenure

zhar - January 9, 2011 05:26 AM (GMT)
interest 10%.....

gagak_84 - January 9, 2011 10:22 AM (GMT)
QUOTE (zhar @ Jan 9 2011, 01:26 PM)
interest 10%.....

tinggi tol interest... kalau cimb 8% kan.. bank rakyat murah skit.

zulhairime86 - January 9, 2011 12:07 PM (GMT)
QUOTE (acesecure @ Jan 5 2011, 11:58 PM)
800 biasenyer ntuk pekerja tetap@kerajaan. kalau swasta@GLC paling kurang 1.5k dan keje kena setahun@lebih la.. kalau tak mmg tak yah mimpi lulus laa.. aku dah try 2 kali kat CIMB mmg rejek walau mintak tlg membe kat bank. huhuhuuu.. mane ku mau cr duit yer... RHB Easy lg best, sbb nama aku clear dari loan trus ddiorang rejek. ade ke patut...

sayer keja pakgat jer,gaji dlm1000 kasar la,alhmdulilah lulus jer CIMB,

syrat dia 3 buln slp gaji,pnyata kwsp tu jer,,,mugkin rezeki kot,,kelulusan 4 hari,lepas 15 hari dh mula kena bayar huhuhuh

awie_X-Ray - January 9, 2011 12:24 PM (GMT)
rhb brapa persen? rhb easy tu..

FiZaJiM - January 10, 2011 05:59 AM (GMT)
Pergh...Maybank Pun Dah Buat Personal Loan...

Phewiitttt...

Dulu Susah Woo Nak Masuk Maybank...Nak Buka Akaun Pun Rumit...

Hehehehehe...

Syabas Maybank...Hari2mau...

Aummm...

:D :D :D

acesecure - January 10, 2011 08:01 AM (GMT)
Aku rs nk lulus loan pon sbb nasib je kot. Aku tanya manager CIMB( kwn aku) nape loan tak lulus. Dia cakap dia pon tak tau. Skang nie HQ yg uruskan sume so dia tak bleh nak campur tangan laa... pe leh wat..

wawi - January 13, 2011 06:49 AM (GMT)
ah nama busuk dalam CCRISS takleh wat la camni..

bussuk - February 14, 2011 01:24 AM (GMT)
QUOTE (wawi @ Jan 13 2011, 02:49 PM)
ah nama busuk dalam CCRISS takleh wat la camni..

mana hang tau nama aku dalam CCRIS? adeh....




* Hosted for free by InvisionFree